IV. Kulturális Filmek Fesztiválja /online verseny aug. 3-ig/

CET 2018. július 17., 15:56:29

A rendezvényt a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatta.


A IV. Kulturális Filmek Fesztiváljára 45db film érkezett be, a versenyszabályzatban szereplő 5:30 perc hosszúságnak megfelelő 38db, az online versenyben résztvevő alkotás itt érhető el.


Kérjük, aki teheti a neki tetsző videókat népszerűsítse, az online legnépszerűbb videók kerülnek a zsűri elé, a döntőbe. A videó mellett látható facebook like-ok és a videók megtekintési számai alapján mérjük a népszerűséget 2018. augusztus 3-ig. A legnépszerűbb alkotás a közönségdíjat kapja.
Köszönjük mindenkinek az eddigi és a továbbiakbeli közreműködését!

További információ:

A versenyfilmek segítenek megérteni a helyi magyar kultúra, és azon belül is a hagyományok, a táji értékek szerepét, felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a helyi magyar kultúra, a táji értékek és a kulturális hagyományok megőrzése kulcsfontosságú.

Célunk, hogy aktuális kérdésekre koncentrálva, jó gyakorlatokon keresztüli ismeretátadással hozzájáruljunk a kistelepülések kulturális életenék, a táji értékeknek és a kulturális hagyományoknak a megőrzéséhez, ezáltal elősegítsük a vidéki emberek életminőségének emelését, a helyi identitás erősítését, a gazdasági, társadalmi és kulturális felemelkedést Magyarország és a Kárpát-medence magyarok lakta vidékein.

A versenyfilmeket Magyarországon ill. a Kárpát-medence magyarok lakta területein kell forgatni, a helyi magyar kultúrát kell feldolgozni. A versenyfilmek készítésésének ideje 2017. szeptember 1-től 2018. július 6-ig terjedhet.

Díjak:
- Fődíj: 800e Ft,
- 2.: 300e Ft,
- 3.: 250e Ft,
- közönségdíj: 300e Ft,
- további különdíjak.

Zsűri:
- Kerényi Imre Jászai- és Kossuth díjas rendező, a zsűri elnöke
- Vitézy László Balázs Béla-díjas filmrendező
- Balogh Ákos Gergely médiaszakértő
- Varjú Frigyes a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nemzetiségi és külhoni műsorainak főszerkesztője

Téma: Helyi magyar kultúra a Kárpát-medencében.
Videók hossza: maximum 330 másodperc.
Helyszín, időpont: Szatmárcseke, 2018. augusztus 23-26.

Kapcsolódó hivatkozások: Kövesse a fesztivált a Tudósítók.hu-n | Kövesse a fesztivált a Facebookon | További információ, versenykiírás letöltése