Kulturális Filmek Fesztiválja 2017

CET 2017. június 1., 13:17:32

Helyi magyar kultúra a Kárpát-medencében


A versenyfilmek segítenek megérteni a helyi magyar kultúra, és azon belül is a hagyományok, a táji értékek szerepét, felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a helyi magyar kultúra, a táji értékek és a kulturális hagyományok megőrzése kulcsfontosságú a magyar kultúrában.


Célunk, hogy aktuális kérdésekre koncentrálva, jó gyakorlatokon keresztüli ismeretátadással hozzájáruljunk a kistelepülések kulturális életenék, a táji értékeknek és a kulturális hagyományoknak a megőrzéséhez, ezáltal elősegítsük a vidéki emberek életminőségének emelését, a helyi identitás erősítését, a gazdasági, társadalmi és kulturális felemelkedést Magyarország és a Kárpát-medence magyarok lakta vidékein.

A versenyfilmeket Magyarországon ill. a Kárpát-medence magyarok lakta területein kell forgatni, a helyi magyar kultúrát kell feldolgozni. A versenyfilmek készítésésének ideje 2015. augusztus 2-től 2017. június 30-ig terjedhet.

Díjak:
- Fődíj: 800e Ft,
- 2.: 300e Ft,
- 3.: 200e Ft,
- közönségdíj: 300e Ft,
- további különdíjak.

Zsűri:
- Vitézy László elnök, szakmai bírálóbizottság, Magyar Média Mecenatúra Program, NMHH / MTVA
- Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Jászai- és Kossuth díjas rendező, a zsűri elnöke
- Dárday István vezető, Film- és Fotóművészeti Tagozat, Magyar Művészeti Akadémia

Téma: Helyi magyar kultúra a Kárpát-medencében.
Videók hossza: maximum 330 másodperc.
Helyszín, időpont: Szatmárcseke, 2017. augusztus 24-27.
A pályázati határidő 2017. 07. 07-én lejárt.

Kapcsolódó hivatkozások: Kövesse a fesztivált a Facebookon | További információ, versenykiírás letöltése | Kövesse a fesztivált a Tudósítók.hu-n | További információ: kulturalisfilmek@tudositok.hu