Videó tudósítást hozzáadta: Csíki TV CET 2012. május 2., 23:00:08
 0

 Szóljon hozzá!

  • Szöveg:

 Hozzászólások (3)

suciu maria (Regisztrált látogató) CET 2012. május 4., 21:48:07 3
in primul rind imi cer scuze ca nu scriu in lb maghiara dar nu stiu insa vorbesc si inteleg destul de binisor. sunt pensionara cu boli cronice si am apelat de multe ori la serviciul de urgente. nu am de ce ma plinge,in general pot spune ca am fost tratata bine si pot spune ca am fost multumita cu unele mici excepti: cred ca nu e corect si nici frumos ca personalul medical sa nu cunoasca lb romana. e rusine ca o asistenta sa nu cunoasca limba romana!si daca mai pun la observatie faptul ca se uita urit la mine deoare ce nu i-am raspuns in lb maghiara e foarte rusinos!cum am spus vb maghiara deci am inteles aluziele acelei asistente la adresa mea si iar putea fi rusine! sa nu uite ca momentan fie ca ii place fie ca nu traim in Romania si este obligata din cite stiu eu prin functia pe care o detine sa cunoasca lb romana!!!! ma intreb oare unde a terminat xII clase ???daca a terminat in ubgaria e de inteles ca nu stie lb romana dar daca are bacalaureat la liceu din romania oare cum la primit ???deoare ce din cite stiu eu se invata si lb romana plus ca e material de examen obligatoriu lb romana! recomand directiunii spitalului la angajare sa verfice si cunosterea lb romane care ar trebui sa fie un punct decisiv de angajare intrun spital din Romania! cum se descurca un astfel de angajat cu un pacient care nu conaste lb maghiara??? lb maghiara momentan nu e obligatoriu deci haideti sa fim corecti si fata de pacientii care nu cunosc lb maghiara deoare ce la o adica si ei sunt oameni!!
gabi elena (Regisztrált látogató) CET 2012. május 4., 20:56:00 2
koszonetemet szeretnem kifejezni a korhazi surgosegnek kedveseguknek es ugyesegukhez, majus 2-an rokonomat vittem be aki BUKARESTI ,NAGYON MEGVOLTUNK ELEGEDVE ugy a kezelesel,kedvesegukkel mint a szakertelmukkel is! bar rengeteg beteg volt,annyi hogy mar azt hittuk a varoteremben mar levegot sem kapunk megis a szemelyzet igyekezett mindenkit elatni pedig szemmel lathatoan volt hogy nincs eleg hely de meg szemelyzeti letszam sem,megis az igyekezet megvolt hogy senkit se varakoztassanak! kulonos keppen koszonetunket fejezuk ki DR.KOVACS-nonek es a 2 aszisztesnek sajnalaom de nevuket nem tudom de az egyik egy rovid barna fiatal no es a fulbevalos ferfi es nem utolso sorban a barna apolononek is! sok korhazban a szemelyzet vehetne peldat maguktol hiszen munkajukmegfizetetlen! sok egeseget maguknak es erot a munkajukhoz!
sandor attila (Regisztrált látogató) CET 2012. május 4., 20:28:28 1
mindig csak dicsekves de az igazsag meskeppen all tisztelt Borboly CS es tisztelt korhazi igazgatok!espedig: az annyira hiresztelt felujitas fabatkat sem er mivel hogy nem praktikus,mert csak par falat lyukasztottak at es helyeben termopan ajtokat szereltettek fel ami persze mar atadaskor se ki se be nem lehetett nyitni! ez nem ujitas volt csak eppen a regit probaltak javitani viszont a kivitelezes megkerdojelezheto! fogaszati rendelo meg nincs es a gyerek rendelo sincs keszenmeg igy hat nem ertem mivel is dicsekednek?? szemelyzeti letszem meg nagyon kicsi es ezt nem csak orvosokra ertem hanem aszisztensekre es apolokra is,hiszen rengetegen hagytak ottan az anyira dicsert surgosegi korhazat a gyenge fizetes miatt(atlag600 lej) orszag szinten a lekiseeb fizetesel dicsekedhet a megyei surgossegi korhaz minimumot fizetik. pl: egy brassai vagy udvarhelyi korhazi takaritono megkapja kezben az 1500 lejt na de csikban egy 5 evvel rendelkezo aszisztens csak 1000 lejt kap!!! na es ne beszeljunik az alakalmazasokrol ugyebar!!! decemberben uj szemelyzetett alkalamaztak ideiglenes allasra viszont mivel hogy procisok voltak a fizetesuk(alapfizetes) nagyobb mint egy regiseggel rendelkezo alakalmazotnak!!!ne beszeljunk arrol hogy olyan helyekre alakalmaztak oket ahol az ugy nevezett ,,fisa postului,, minimum 3 ev regiseget ker!!!!!!a frisen alakalmazotaknak meg csak legalab 1 ev regiseguk sincsen ugyebar!(szamit ha procis vagy) amugy meg mellekesen megjegyzem hogy az ideiglenes allasbol egyeseket at irtak vegleges allasokra versenyvizsga nelkul!!!!!!!pedig torvenyszeruen allando allasra versenyvizska szukseges es annak kihirdetese es nem csak aHARGITA ujsagban hanem regebben volt egy korhazi tabla mire kifugesztettek es most is igy kellene! ami a nagyon reklamozot varosi allando orvosi ugyeletett illeti amit azt is frissen nyitottak es dicsekettek hogy biza husvetkor 13 beteguk volt (jaj istenem de sok!) tudjake hogy a korhazi surgosegnek csak 12 ora alat 90 beteg jelentekezett??? miert mondom ezt??? mert az ugynevezet allandos ugyeletnel nagyobb a munkaber de kevesebb a munka a korhazban pedig tobb sot nyomasztoan tobb a munka de kevesebb a fizetes!hol itten az igazsag?? megjegyzem hogy a varosi allando ugyeleten az ember bemegy kulancs csipesel es kikuldik a korhazi surgoseghez mert nekik nincs csipeszuk! hat rohejes az egesz! mifele allando orvosi ugyelet ez akkor??? es a peldakat sorolhatnam!! es apropo meg egy megjegyzes tisztelt Borboly CS. husveti koszontoket ha kuld a korhazi szemelyzetnek akkor legalabb legyen annyira igazsagos kapjon mindenki nem csak magyar husvetkor es nem csak magyar nevvel rendelkezo szemelyzetnek hiszen roman nemzetisegu alkalmazotai is vannak a korhaznak,ugye bar??? vagy ez nem is szamit!???meg volna mit irnom de nem akarom kedvuket teljesen elrontani!